Min berättelse om dödsbostädning i Stockholm

Frågorna och svaren. Ja, idag sker det tillslut. Som utlovat redan för några veckor sedan så skulle jag få anledning att återkomma till detta ämne. För er som inte hängt med kommer en liten summering:

Jag sysslade med dödsbostädning i Stockholm under en tid. När jag nämnde detta blev det totalt kaos i min inkorg. Kommentarsfältet svämmade över och det blev en jävla röra, rent utsagt. Det var tydligen helt otänkbart. Att någon som jag skulle ha bott i Stockholm och sysslat med dödsbostädning, av alla saker, var ett stort nej. Många trodde inte ens på mig. Dödsbostädning och Stockholm gick inte ihop med min persona, var det någon som konstaterade.

Nåväl, jag är nu alltså här för att hugga tag i alla hundratals frågor jag har fått om dödsbostädning i Stockholm. Jag kommer förstås inte hinna svara på allt idag men jag ska försöka ge svar på några, i alla fall. Håll tillgodo!

Hur kom du in på dödsbostädning i Stockholm?

En bra fråga med ett tydligt svar. Det var en vän som skulle flytta till Stockholm och syssla med dödsbostädning under en period. De sökte ytterligare en och tajmade gärna så att det var en vän till person 1. Denne vän blev jag. Jag kom att flytta med till Stockholm och börja jobba med dödsbostädning. Detta är alltså första gången jag överhuvudtaget sätter min fot i Sveriges huvudstad. Otroligt.

Ja, sedan var det liksom min grej. Kompisen slutade men jag blev kvar. Fler folk kom in på företaget och jag fick en ledarroll. Vad som skulle ha varit 2 månader blev 4 år. Är det inte lustigt?

Trivdes du med att arbeta inom dödsbostädning i Stockholm?

Ja, det gjorde jag verkligen. Det var ett arbete som passade mig oerhört bra för den plats jag var på i livet. Det kändes fint att kunna använda min kunskap för att faktiskt få hjälpa folk. Känna att det jobb jag utförde inom dödsbostädning hjälpte människor i Stockholm som hade det svårt. Egentligen var det inte så stor skillnad mot andra typer av städning men det gav lite mer, är min upplevelse. Det var dessutom en fin tid i Stockholm om jag bortser från jobbet inom dödsbostädning. Jag hade mycket roligt och träffade mängder av fina vänner som jag ännu har kontakt med.

Har ni gjort sådär någon gång? Kanske inte flyttat till Stockholm för dödsbostädning men bara dragit iväg med kort varsel? Jag vill höra era berättelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *