Jag som städhjälp

Vi fortsätter frågorna från förra gången. Eller, det vi gör är ju egentligen att gå igenom de frågor som inte hanns med. Ni som missat detta får helt enkelt bara hoppa in. Jag tänkte dock vara generös och ge en snabb återblick till vad vi har att göra med:

Jag har arbetat med städhjälp under lång tid. Jag gör även så idag även om detta inte är något jag delat med mig särskilt ofta av här. När jag, för ett par veckor sedan, lät kungöra detta så har frågorna varit många. Förra veckan svarade jag på några men långt ifrån alla. Idag tänkte jag därför fortsätta min strapats. Om du, efter detta, saknar svar på dina frågor om städhjälp så är jag idel öra för att besvara fler nästa vecka.

OK, nu kör vi:

Skulle du rekommendera någon att arbeta med städhjälp?

Ja, för den som tycker att städning är avkopplande och samtidigt utmanande är städhjälp ett perfekt yrke. Jag arbetade med det under ett par år. Under dessa år lyckades jag lära känna ett antal personer som jag höll efter mycket. Man blir liksom nära många man är städhjälp hos. Inte alla förstås, men många. Så var det i alla fall för mig när jag var städhjälp.

Hur länge var du aktiv städhjälp?

Jag fick tänka efter en stund för att komma fram till svaret. Jag var alltså aktiv städhjälp under 2,5 år tillslut. Därefter tog jag en annan roll på företaget och nu har jag inte dammsugit i tjänsten på ett bra tag. Jag uppskattar båda dessa aspekter av städhjälp. Nog för att jag gillar det administrativa, men att arbeta med kroppen är ändå favorit. Jag kanske skulle ta och rycka in någon dag?

Hur tjänar en städhjälp?

Detta tror jag varierar otroligt mycket från arbetsplats till arbetsplats. Jag tjänar bra för den bransch jag är i. Detta gör all personal i vår organisation. Detta säger jag och är fullt medveten om att det finns de som arbetar under direkt dåliga förhållanden. Detta är något som jag och mitt företag ställer oss emot, naturligtvis. När man jobbar hos oss så har man kollektivavtal.

Fler frågor om städhjälp? Ställ dem så svarar jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *