Min tid inom marknadsanalys

Kommer ni ihåg att jag en gång talat om vad jag jobbat med förut? Det var väldigt längesedan så jag kan tänka mig att många av er har glömt det. I detta inlägg, från 2018, så lät jag i alla fall berätta om att jag arbetat med marknadsanalys. Sedan jag nämnt detta så har jag, vid några tillfällen, fått frågor om just detta. Det fanns ett mindre intresse för min tid som: 1) Svetsare, 2) Tidningsbud och 3) Journalist. Idag kommer jag att besvara några av de frågor som kommit in om mitt jobb inom marknadsanalys.

Om du saknar svar på din fråga om marknadsanalys när jag är färdig: Ställ den i kommentarsfältet. Jag lovar att jag ska försöka svara på alla frågor innan jag lägger detta ämne bakom mig.

Hur kommer det sig att du jobbade med marknadsanalys?

Det var en gång då jag var inblandad i en konsultfirma som frågan dök upp. De behövde frivilliga att ta ett tvåveckors-gigg inom just marknadsanalys. Jag hade aldrig reflekterat över att man kunde arbeta med det men jag tackade ja direkt. Hellre ett jobb än inget alls, det var min inställning. Så var det i alla fall. Jag hoppade på arbetet, hoppade på marknadsanalysen vi skulle genomföra. När de två veckorna hade gått stod vi där, jag och 4 andra, och jag var den ende av oss som kände entusiasm. Det hade varit skitkul. Jag sade dock inte detta, avslöjade inte min positiva inställning gentemot marknadsanalys. Detta eftersom resten var så skeptiska.

Ja, sedan skulle ytterligare en marknadsanalys genomföras och då tackade jag ja. Sedan en till och en till och sedan ett gäng till och plötsligt var jag heltidsanställd. Konstigt va?

Vad gillade du mest med att arbeta med marknadsanalys?

Jag har alltid varit väldigt intresserad av människor. Särskilt intresserad har jag varit av sambandet mellan människor. Intersektionalitet och kommunikation. Sociala frågor och samverkan i samhället och i grupper. Det är spännande och det är just vad marknadsanalys svarar på; vissa av de frågor jag alltid har ställt. Jag visste det bara inte förrän jag började arbeta med saken.

Hur länge blev du kvar?

Jag arbetade med marknadsanalys under 3 år innan jag rörde mig vidare. Det kändes lagom. Det var inte så att jag kände att jag skulle må dåligt över att sluta. Inte heller kände jag att det var bråttom därifrån. Det var, som vi svenskar gillar att uttrycka det, lagom med tre år.

Fler frågor om min tid inom markandsanalys? Ställ dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *