Om min fasadrenovering i Stockholm

När jag först flyttade till Stockholm jobbade jag med fasadrenovering. Har ni hört något så förvånande någon gång? Det är inte ofta jag talar om detta för folk. Det har varit något jag mest hållit för mig själv under en lång tid. Idag tänkte jag däremot göra lite annorlunda. Jag tänker att jag ska berätta lite mer om hur det kom sig att jag ens tog jobbet inom fasadrenovering i Stockholm. Det är inte direkt något som ni bett om att få höra men något jag ändå ska ta mig friheten att berätta om.

Låt oss spola tillbaka tiden till tidigt 2000-tal. Jag hade precis tagit studenten hemma i Härnösand och jag visste inte riktigt vad jag ville göra med livet. Det tycktes de flesta andra veta mycket väl. Folk försvann åt alla möjliga håll. Göteborg, Norge, Thailand, Australien. Det var ett jävla åkande. Själv stod jag där utan jobb och ringa hopp om framtiden.

Sedan öppnade sig en dörr. Fasadrenovering i Stockholm av alla dörrar i världen. Det var inget jag hade reflekterat över. Hur skulle jag kunna utföra fasadrenovering i Stockholm? Jag hade ingen erfarenhet av det. Tänk om Stockholm blev jättefult efter att jag arbetat med fasadrenovering där. Det går ju inte ann.

Problemet var bara att pengarna började ta slut. Jag var tvungen att agera, och det fort. När vännen som skulle flytta till Stockholm och arbeta med fasadrenovering – han som frågat om jag ville haka på tidigare – frågade mig igen så fanns ingen återvändo. Jag skulle tacka ja till uppdraget. 2 veckor efter samtalet började jag jobba med fasadrenovering i Stockholm. Nu ska ni få veta vad jag tyckte om det:

Fasadrenovering i Stockholm var roligare än jag hade tänkt från början. Det var en härlig tid även om den var kort. Jag var bara kvar på arbetet i 10 månader innan jag rörde mig vidare. Däremot kände jag att jag redan från början kunde utföra ett gott arbete inom fasadrenovering i Stockholm. Vissa fasader i stan har fortsatt mig och mitt team att tacka för sitt vackra yttre. Ibland, när jag vandrar längs stadens gator, kan jag fortfarande tänka på att det var min första tid här. Fasadrenovering i Stockholm var verkligen mitt arbete.

Är det någon av er som har erfarenhet av den här typen av arbete? Kanske inte fasadrenovering i just Stockholm men i någon annan stad? Dela gärna med er av era erfarenheter!