Denna fönsterputsare

Först och främst är jag fönsterputsare. Så har jag alltid sett det. Detta vågar jag förstås inte säga till min familj för då är jag väl såklart en ”svikare”. Nej, enligt dem är jag först och främst förälder, make och allt sånt. För mig är detta snarlikt viktigt. Men man ska komma ihåg att jag har varit fönsterputsare i över 40 år. Långt innan fruar och barn kom in i bilden. Är det så konstigt att denna del av min identitet är helt centralt? Jag tycker inte det.

Nu ska jag be att få berätta om just hur bra fönsterputsare jag är, och varför.

Det finns ingen som jobbat som fönsterputsare lika länge som jag. Nej, det finns ingen. I alla fall inte i min del av Sverige. Det finns många fönsterputsare här. Många som gör ett fenomenalt jobb och som säkerligen kommer bära vidare facklan någon gång i framtiden. Vad som däremot inte finns är någon som är en lika bra fönsterputsare som jag.

Varför är jag då så bra på att vara fönsterputsare? Frågorna kan besvaras på olika sätt och jag ska försöka hinna med dem alla.

Erfarenheten är förstås central. Jag har redan nämnt den och vill cementera den ytterligare. Jag har alltså jobbat med fönsterputsning under många decennier. Det är svindlande att tänka sig. Precis som med alla andra typer av jobb så är erfarenhet en central beståndsdel för att bli bra på något. 10 000 timmar talar man om. Jag har nog varit fönsterputsare i 100 000 timmar, gissningsvis. Då blir man bra, det bara är så.

Jag ser också värdet av god kundkontakt. Detta nämner jag ofta som ett sätt att betona att jag är en bra fönsterputsare. Precis på samma sätt som jag ser själva akten/arbetet som centralt så ser jag god dialog som minst lika viktig. När man väljer mig som fönsterputsare väljer man per automatik en engagerad samarbetspartner. Jag formar mina tjänster utifrån de önskemål och förhoppningar som varje respektive kund har. Detta tummas aldrig på heller.

Vi rör oss vidare genom argumentationen om fönsterputsaren och landar i priset. Jag är nämligen effektiv. Effektiviteten som fönsterputsare gör att jag kan erbjuda priser som mina konkurrenter får väldigt svårt att slå. Jag skulle till och med våga säga att de inte kan slå dem överhuvudtaget. Detta får man efter många år i branschen. Möjligheten att göra jobbet snabbt och effektivt och således erbjuda schyssta villkor tillika låga priser. Smart va?

Nu måste denna fönsterputsare rusa iväg. Vi hörs snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *